Hoofdpijn

Hoofdpijn is één van de meest voorkomende klachten en komt in verschillende vormen voor. Vooral spanningshoofdpijn is goed te behandelen met chiropractie. Deze hoofdpijn ontstaat vaak vanuit de nek en kenmerken zich onder andere door:

  • pijn die vanuit de nek uitstraalt naar het hoofd
  • een drukkende pijn, die vaak als een band om het hoofd wordt gevoeld
  • pijn aan beide kanten van uw hoofd of in de nek, maar kan ook aan 1 kant zitten
  • gevoelige spieren van de schouders, nek en schedelrand
  • gevoeligheid voor harde geluiden of fel licht

Hoofdpijn en de behandeling

Uiteraard willen we eerst weten wat er aan de hand is. Daarom beginnen we met vragen stellen en een onderzoek. Zo weten we precies wat de meest effectieve aanpak zal zijn.

In de regel richten we onze behandelingen op het verbeteren van de beweeglijkheid van de gewrichten en spieren van de nek en gerelateerde gebieden van de rug. Daarnaast krijgt u advies over een goede (slaap)houding, ergonomie, sport, oefeningen en eventueel voeding.

Migraine

Migraine wordt zeer waarschijnlijk veroorzaakt door invloed van het zenuwstelsel op de bloedvaten. Medicijnen kunnen uitkomst bieden tijdens een migraineaanval. En een uitgekiend voedingspatroon. Want bepaalde voedingstoffen zoals wijn, kaas en chocolade kunnen een migraineaanval veroorzaken.

Chiropractie is helaas niet altijd de oplossing voor migraine, maar vaak kan een chiropractor wel helpen om uw aanvallen in frequentie en intensiteit te verminderen. Daarnaast kan uw chiropractor u adviseren over uw voeding en ander leefgewoonten. Dit kan er ook toe bijdrage dat u minder vaak migraine heeft en minder medicatie hoeft te gebruiken. Lees meer…