Welkom in onze praktijk 

We leggen u graag uit wat een chiropractor doet.

Een chiropractor onderzoekt uw wervelkolom en verwijdert blokkades (subluxaties), zodat uw zenuwstelsel weer optimaal kan functioneren.

Uw zenuwstelsel bestuurt en controleert al uw lichaamsfuncties. De zenuwen maken alle bewegingen mogelijk: brengen emoties naar hersenen, houden u in balans en rechtop, controleren de organen en de circulatie van het bloed.

Als u vrij bent van subluxaties in uw wervelkolom, kan uw gehele lichaam optimaal functioneren. Uw lichaam is dan in balans.

Chiropractie is een wetenschappelijke en natuurlijke manier om gezond te worden en te blijven.

U bent bij ons in goede handen. Alle bij ons werkende chiropractoren zijn afgestudeerd als DC (Doctor of Chiropractic). Dit betekent dat zij een vijf of zes jaar durende universitaire opleiding tot chiropractor hebben doorlopen.

Zij hebben klinische ervaring met het menselijk lichaam opgedaan en intensieve training gehad in medische zorg voor het lichaam zonder medicijnen of chirurgie.

Subluxaties worden veroorzaakt door 3 soorten stress

Voor ons vertegenwoordigt Chiropractie de manier waarop wij ons leven leiden; het is niet alleen een manier om van rugpijn af te komen. Wanneer u de resultaten van een Chiropractie-levensstijl ziet, niet alleen in uw eigen leven, maar ook in het leven van uw kinderen en familie, beseft u hoe belangrijk het is om voor u gezondheidspotentieel te zorgen. We begrijpen heel goed hoe Chiropractie de basis voedt van uw gezondheid.

0
De hersenen zijn opgebouwd uit 86 miljard zenuwcellen en 1000 miljard gliacellen

Wat is gezondheid?

Gezondheid is als uw lichaam 100% van de tijd voor 100% functioneert.

Dit wil niet zeggen dat afwezigheid van klachten betekent dat u helemaal gezond bent. Er kunnen blokkades aanwezig zijn in de wervelkolom, zonder dat u dit merkt.

Bij rug- en nekklachten geeft het lichaam een duidelijk signaal dat er iets mis is. De pijn zorgt ervoor dat u naar een oplossing gaat zoeken waarbij de pijn afneemt. Ook klachten als slaapproblemen, verkoudheden en vermoeidheid kunnen enorm afnemen door een gecorrigeerde wervelkolom.

Iedereen heeft een aangeboren zelfgenezend vermogen. Uw eigen lichaam is de beste arts. Als er blokkades zijn wordt dit vermogen belemmerd. Als uw lichaam geen blokkades heeft, voelt u zich beter en geneest u sneller.

Voor we aan de slag gaan willen we natuurlijk eerst exact weten wat er aan de hand is. We willen de oorzaak vinden. Daarbij zoeken we net zolang tot we die gevonden hebben. Zo weten we precies wat ons te doen staat.

Samen met uw chiropractor neemt u de vragenlijst door die u vooraf hebt ingevuld.

Vervolgens krijgt u een uitgebreid onderzoek, waaronder diverse chiropractische, neurologische en orthopedische testen. Bovendien maken we een houdingscan. Zodra we de diagnose kunnen stellen, gaan we samen met u een behandelplan opstellen.

Chiropractie staat voor echte gezondheidszorg.

Het begon in 1895, toen D. D. Palmer, het gehoor van een patiënt herstelde door een aanpassing.

Sinds het begin heeft Chiropractie fundamenteel gerealiseerd dat de interactie van de wervelkolom en het centrale zenuwstelsel een vitaal onderdeel is van gezondheid en genezing.

Alle informatie, zowel inkomend als uitgaand, wordt doorgegeven aan het zenuwstelsel, dat zich in onze wervelkolom bevindt. Dus wanneer je het delicate zenuwstelsel beschadigt, beschadig je het vermogen van het lichaam om met zichzelf te communiceren.

In feite regelt het zenuwstelsel de functie van ELKE cel in je lichaam. Je zenuwstelsel bestaat uit je hersenen, ruggenmerg en miljoenen minuscule zenuwvezels en receptoren.

0
Seintjes van de zenuwen naar de hersenen en terug gaan met 273 kilometer per uur.

Behandeling en genezing vindt plaats in 3 fases

Fase 1: Acute fase
Fase van intensieve behandeling met als doel de irritatie van de wervelkolom en het zenuwstelsel te verminderen door de wervelkolom te corrigeren. In het begin wordt u regelmatig behandeld om uw wervelkolom meer bewegingsvrijheid te geven. Dat doen we door middel van fysieke correctiemethoden aan de gewrichten en met gebruik van apparatuur zoals de decompressietafel en de ArthroStim. De ArthroStim geeft met korte impulsen zachte trillingen door aan het lichaam. Na enkele behandelingen, merkt u dat de pijn geleidelijk afneemt. Uw lichaam heeft echter wel de tijd nodig om zich aan te passen aan de nieuwe situatie.

Fase 2: Stabilisatie
De intensieve behandelingen in deze fase zijn bedoeld om uw wervelkolom te stabiliseren. In deze periode krijgen de zwakke delen van uw lichaam de tijd om te herstellen zodat de klachten kunnen verdwijnen. Door chiropractische correcties zal de wervelkolom zich gedurende een langere periode te stabiliseren.

Fase 3: Onderhoud
De wervelkolom is gestabiliseerd en kan enige stress verwerken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het lichaam niet terugkeert naar de oude situatie. Pijnvrij zijn, wil niet zeggen dat klachten nooit meer terugkomen. We raden iedereen aan om de wervelkolom in conditie te houden met een
maandelijkse behandeling. Daar hebt u altijd plezier van!

Uw zenuwstelsel bestuurt en controleert al uw lichaamsfuncties.

De hersenen sturen informatie terug naar het lichaam, via het zenuwstelsel, om het lichaam aan te doen passen naar zijn omgeving. Deze feedback-lus gebeurt feitelijk, op dit moment, in je lichaam, als reactie op temperatuur, visuele stimuli, geluiden, geuren, recent gegeten voedsel, lichaamsposities, vreemde indringers zoals bacteriën, virussen en vele andere omgevingsprikkels.

Deze feedback-lus wordt vaak de veiligheidsspeld-cyclus genoemd. Hoe succesvol je zenuwstelsel dit proces regelt, bepaalt je niveau van gezondheid.

Gezondheid kan worden gedefinieerd als het vermogen van het lichaam om zich succesvol aan te passen aan zijn omgeving zonder ziekten te ontwikkelen. De schedel beschermt je hersenen en de 24 bewegende ruggengraat, de wervels genoemd, beschermen je ruggenmerg. Veel factoren kunnen ervoor zorgen dat deze botten hun normale positie of beweging verliezen. Dit wordt een wervel subluxatie genoemd. Een wervel subluxatie kan leiden tot onderbrekingen in het zenuwstelsel en beïnvloedt de wijze waarop het lichaam met zichzelf communiceert.

Uw zenuwstelsel bestuurt en controleert al uw lichaamsfuncties.  Dit systeem regelt de functie van elke cel in je lichaam. Geweldig toch?