Privacybeleid

Privacybeleid

ATLAS GEZONDHEID

Wij zijn ons er van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. Op deze pagina laten we u weten welke gegevens we verzamelen als u onze diensten of onze website gebruikt, waarom we deze gegevens verzamelen, hoe we hiermee onze dienstverlening en uw gebruikservaring verbeteren en hoe we u beter kunnen adviseren. Dit privacybeleid is van toepassing op de diensten van Atlas Gezondheid www.atlasgezondheid.nl 

U dient zich ervan bewust te zijn dat Atlas Gezondheid niet verantwoordelijk is voor het privacy beleid van andere sites en bronnen.

Atlas Gezondheid respecteert de privacy van alle klanten en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld:

– Ons gebruik van verzamelde gegevens

– Gebruik van onze diensten

Wanneer u een afspraak maakt in één van de praktijken van Atlas Gezondheid of contact opneemt via de e-mail, telefoon of social media, kunnen we u vragen om persoonsgegevens te verstrekken. Dit zijn:- NAW- en gezondheidsgegevens op grond van de WGBO.- BSN nummer op grond van de WBSN-Z.- E-mail, telefoonnummer en geboortedatum ten behoeve van het kunnen verlenen van zorg.

We zullen niet meer gegevens verwerken dan noodzakelijk. Deze gegevens worden gebruikt om u zo optimaal mogelijk van dienst te kunnen zijn en u de beste zorg te kunnen bieden die binnen onze mogelijkheden ligt. De gegevens worden opgeslagen op de beveiligde servers van Atlas Gezondheid.

Communicatie

Wanneer u contact met ons opneemt via de telefoon, e-mail of social media e.d., is het mogelijk dat we die berichten opnemen en bewaren voor interne trainingsdoeleinden. Soms vragen wij u naar uw persoonlijke gegevens die voor de desbetreffende situatie relevant zijn. Dit maakt het mogelijk uw vragen op een juiste manier te verwerken en uw verzoeken te beantwoorden.

De gegevens worden opgeslagen op de beveiligde servers van Chiropractie Optimal Health. Website Voor de website maken wij gebruik van bedrijven/programma’s die persoonsgegevens verwerken namens Chiropractie Optimal Health. Deze persoonsgegevens zijn niet altijd te herleiden naar individuele personen. Daar waar dit wel het geval is, hebben we de nodige maatregelen voor getroffen. Het gaat om de volgende programma’s/bedrijven: Hotjar, Facebook en Google Analytics. Google AnalyticsWe hebben een bewerkersovereenkomst afgesloten met Google.

De gegevens die we in Google Analytics verzamelen worden geanonimiseerd en versleuteld. Het zogeheten ‘delen van gegevens’ met Google staat uit. Tot slot gebruiken wij de Analytics-cookies niet in combinatie met andere diensten van Google.

Cookies of vergelijkbare technieken

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan onze website wordt opgeslagen in de browser van uw computer, tablet of smartphone.

Er zijn 4 soorten cookies:

Noodzakelijke cookies: Deze hebben een puur technische functionaliteit en zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt.

Statistiek-cookies: Deze verzamelen geanonimiseerd gegevens over het gebruik van onze website en helpen ons om de website te optimaliseren.

Voorkeur-cookies: helpen om uw voorkeursinstellingen (zoals de voorkeurstaal) te onthouden. 

Marketing-cookies: deze houden uw surfgedrag bij op bijvoorbeeld onze website en vanaf waar u op onze website terecht bent gekomen. Ook cookies uit embedded content afkomstig van social media sites als bijvoorbeeld YouTube, Facebook en Instagram, vallen onder deze laatste categorie. Hierdoor kunnen we onze website, social media kanalen en advertenties optimaliseren voor een fijne ervaring voor al onze (nieuwe) cliënten.

Bij uw eerste bezoek aan onze website hebben wij u al geïnformeerd over deze cookies en vragen we u toestemming voor het plaatsen ervan. U kunt zich ook afmelden voor cookies van alle websites door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.

Als u deze cookies in uw browser uitzet, kunt u niet meer van alle functionaliteiten van de website van Atlas Gezondheid gebruik maken en embedded content kan niet meer getoond worden. Het kan daardoor gebeuren dat de beleving en het gebruik van de website tegenvalt.

Doeleinden

We verzamelen of gebruiken geen informatie voor andere doeleinden dan die worden beschreven in dit privacybeleid. Ons doel is om u van zo goed mogelijke zorg te voorzien.

Uw informatie wordt niet met derden gedeeld zonder dat u hier schriftelijk mee instemt. Uw vertrouwelijke gegevens zijn bij onze zakelijke partners gewaarborgd door de verwerkersovereenkomsten die zijn afgesloten. Onze medewerkers hebben een geheimhoudingsplicht. Wisselt u van praktijklocatie binnen onze organisatie, dan worden uw gegevens doorgegeven aan de betreffende Chiropractor zodat hij/zij u wederom de beste zorg kan verlenen.

Maatregelen

Er zijn diverse organisatorische- en technische maatregelen genomen om uw privacy zo goed als mogelijk te waarborgen. Voorbeelden hiervan zijn:

– Bevorderen van beveiligingsbewustzijn bij bestaande en nieuwe medewerkers.

– Opstellen procedures om op gezette tijden de beveiligingsmaatregelen te testen, te beoordelen en te evalueren.

– Opstellen van een protocol voor de afhandeling van datalekken en beveiligingsincidenten.

– Sluiten van geheimhoudings- en verwerkersovereenkomsten.

– Logische en fysieke (toegangs-)beveiliging en beveiliging van apparatuur.

– Software, zoals browsers, virusscanners en operatingsystems, up-to-date houden.

– Gebruik van HTTPS voor de website.

– Backups maken waarmee we de beschikbaarheid van en de toegang tot de persoonsgegevens tijdig kunnen herstellen.

Veranderingen Deze privacyverklaring is afgestemd op het gebruik en de mogelijkheden van de diensten en de website van Chiropractie Optimal Health. Eventuele aanpassingen en/of veranderingen van deze site, kunnen leiden tot wijzigingen in deze privacyverklaring. Het is daarom raadzaam om regelmatig deze privacyverklaring te raadplegen. Rechten met betrekking tot persoonsgegevens.

Wij bieden alle relaties de mogelijkheid tot het inzien, het ontvangen van een afschrift, het wijzigen of verwijderen van het medische dossier.

Klachten

Ook heeft u de mogelijkheid tot het indienen van een klacht met betrekking tot de Privacy bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en bij de Stichting Nationaal Register voor Chiropractoren (SNRC). We hopen het eerst van u zelf te horen, want natuurlijk lossen we het graag met u op! Bewaartermijn Wij houden de bewaartermijn aan conform de WGBO. Vragen en feedback We waarborgen ons privacybeleid door regelmatige controles. Als u vragen heeft over ons privacybeleid, dan horen we deze graag.