CHIROPRACTIE

Welkom in onze praktijk  

We leggen u graag uit wat een chiropractor doet.

Een chiropractor onderzoekt uw wervelkolom en verwijdert blokkades (subluxaties), zodat uw zenuwstelsel weer optimaal kan functioneren.

Uw zenuwstelsel bestuurt en controleert al uw lichaamsfuncties. De zenuwen maken alle bewegingen mogelijk: brengen emoties naar hersenen, houden u in balans en rechtop, controleren de organen en de circulatie van het bloed.

Als u vrij bent van subluxaties in uw wervelkolom, kan uw gehele lichaam optimaal functioneren. Uw lichaam is dan in balans.

Chiropractie is een wetenschappelijke en natuurlijke manier om gezond te worden en te blijven.

U bent bij ons in goede handen. Alle bij ons werkende chiropractoren zijn afgestudeerd als DC (Doctor of Chiropractic).

Dit betekent dat zij een vijf of zes jaar durende universitaire opleiding tot chiropractor hebben doorlopen.

Zij hebben klinische ervaring met het menselijk lichaam opgedaan en intensieve training gehad in medische zorg voor het lichaam zonder medicijnen of chirurgie.

Michiel ten Klooster
Chiropractor & Directeur

Subluxaties worden veroorzaakt door 3 soorten stress

Voor ons vertegenwoordigt Chiropractie de manier waarop wij ons leven leiden; het is niet alleen een manier om van rugpijn af te komen. Wanneer u de resultaten van een Chiropractie-levensstijl ziet, niet alleen in uw eigen leven, maar ook in het leven van uw kinderen en familie, beseft u hoe belangrijk het is om voor u gezondheidspotentieel te zorgen. We begrijpen heel goed hoe Chiropractie de basis voedt van uw gezondheid.

Wat is een intersegmentale tractietafel?

Een intersegmentale tractietafel, ook wel roltafel genoemd, wordt gebruikt in de chiropractische zorg om de wervelkolom te herstellen naar het juiste bewegingsbereik. Door de wervelkolom zachtjes in beweging te brengen en tegelijkertijd de andere componenten uit te rekken die de gezondheid van de wervelkolom beïnvloeden, namelijk de spieren en ligamenten, voert de intersegmentale tractietafel meerdere verschillende taken tegelijk uit. Diverse spieren helpen de wervelkolom bij het vormen van de juiste houding en uitlijning.

Bewegingen van de wervelkolom dragen bij aan de verplaatsing van cerebrospinale vloeistof door het systeem en de schijven tussen de wervels van de wervelkolom hebben voedingsstoffen nodig die de cerebrospinale vloeistof draagt. Zonder de juiste verplaatsing van deze vloeistof ontvangt de wervelkolom niet het juiste niveau van voedingsstoffen, wat kan leiden tot afbraak van deze schijven en een slechte gezondheid van de wervels. De intersegmentale tractietafel is cruciaal om de wervelkolom goed uit te lijnen en ervoor te zorgen dat het hersenvocht door de noodzakelijke kanalen kan stromen.

De rollers onder het tafeloppervlak helpen de chiropractor om de beweging van de patiënt perfect aan te passen. Door het gebruik ervan kan de chiropractor ook geleidelijke aanpassingen maken aan de uitlijning van de patiënt.

Voordelen van het gebruik van een intersegmentale tractietafel

Sporters zijn niet de enigen die baat kunnen hebben bij regelmatig gebruik van een roltafel. Degenen die regelmatig actief zijn of last hebben van een rugblessure, kunnen dit hulpmiddel ook gebruiken om het bewegingsbereik in de wervelkolom te versterken en te herstellen. Enkele voordelen zijn:

  • Regelmatig gebruik van de intersegmentale tractietafel heeft aangetoond dat het herstel van een rugletsel aanzienlijk versnelt.
  • De roltafel herstelt voorzichtig en effectief het normale bewegingsbereik in de wervelkolom.
  • Het helpt bij het verminderen van spierspasmen die kunnen worden veroorzaakt door verzwakte houdingsspieren of ruggenmergletsel.
  • De tafel helpt de bloedstroom en zuurstof naar uw tussenwervelschijven, ligamenten en spieren te verbeteren, wat de balans en kracht kan verbeteren.

De tafel kan worden aangepast aan het comfort van de cliënt en kan worden gebruikt voor alle lichaamstypes, inclusief die van kinderen.

Goed nieuws! De intersegmentale tractietafel is een gratis onderdeel van onze behandeling.

Bij Atlas Gezondheid hebben we geïnvesteerd in het beschikbaar maken van intersegmentale tractietafels in al onze praktijken. Uw chiropractor zal uw specifieke situatie bekijken en indien nodig aanbevelen dat u ook behandeld wordt met de tractietafel. Het gebruik van de tractietafel is een aanvulling op het werk dat de chiropractor met de hand verricht om uw wervelkolom en nek beter te laten functioneren en uw pijn te verlichten.

Hoe gezondheid te meten en wat is een WellnessScore?
Hoe meten wij als uw wellness-therapeut uw welzijn? Je kunt niet zomaar zeggen dat het is wanneer je je goed voelt. Gebrek aan symptomen of een goed gevoel is geen manier om welzijn te meten!

We meten welzijn door wat we uw WELLNESS SCORE noemen. Dit is een scoresysteem dat is ontwikkeld en uw fysiologie en functie kan volgen en meten. Het geeft je eigenlijk een cijfer, A t / m F. We meten wat we biomarkers van gezondheid noemen. Wanneer we een welzijnsscore op u uitvoeren, kijken we naar talloze biomarkers van gezondheid. Hieronder volgt een beschrijving van enkele van de biomarkers die we meten.

LICHAAMSMASSA-INDEX: Het is een lengte- en gewichtstabel. De uwe moet onder de 30 zijn en als dat niet het geval is, heeft u uw risicofactor voor de 3 grootste gevaren exponentieel verhoogd, namelijk hartaandoeningen, kanker en aan obesitas gerelateerde aandoeningen zoals diabetes.

HOUDINGSCIJFER: U leeft uw leven door uw zenuwstelsel en uw houding vertelt ons precies wat er aan de hand is met uw ruggengraat en zenuwstelsel. We maken een digitale foto en jij van de voorkant en zijkant. Een foto zegt meer dan 1000 woorden.

KERNSTERKTE EN FLEXIBILITEIT: We zullen 8 verschillende manieren meten om uw kracht en flexibiliteit van uw kernspieren te testen. We zitten te veel en het eist zijn tol van ons lichaam.

LICHAAMSVET%: De beste bepalende factor voor hoe goed we ouder worden, is hoe zwaar we worden. Zelfs als de schaal niet verandert, verandert onze lichaamssamenstelling vaak. En aangezien een pond spieren driemaal zoveel calorieën verbrandt als een pond vet, maar toch de helft van de ruimte op je lichaam in beslag neemt, is het van cruciaal belang om te weten hoe GOED je bent.

HARTSLAGVARIABILITEIT: Als chiropractors werken we met uw wervelkolom en zenuwstelsel om uw gezondheid te optimaliseren. Voor ons is het dus erg praktisch om uw zenuwstelsel te kunnen meten.

Onze hartslagvariabiliteitstest doet precies dat en vertelt ons hoe goed uw zenuwstelsel zich aanpast aan uw omgeving.