Welkom in onze praktijk

We leggen u graag uit wat een chiropractor doet.

Een chiropractor onderzoekt uw wervelkolom en verwijdert blokkades (subluxaties), zodat uw zenuwstelsel weer optimaal kan functioneren.

Uw zenuwstelsel bestuurt en controleert al uw lichaamsfuncties. De zenuwen maken alle bewegingen mogelijk: brengen emoties naar hersenen, houden u in balans en rechtop, controleren de organen en de circulatie van het bloed.

Als u vrij bent van subluxaties in uw wervelkolom, kan uw gehele lichaam optimaal functioneren. Uw lichaam is dan in balans.

Chiropractie is een wetenschappelijke en natuurlijke manier om gezond te worden en te blijven.

U bent bij ons in goede handen. Alle bij ons werkende chiropractoren zijn afgestudeerd als DC (Doctor of Chiropractic).

Dit betekent dat zij een vijf of zes jaar durende universitaire opleiding tot chiropractor hebben doorlopen.

Zij hebben klinische ervaring met het menselijk lichaam opgedaan en intensieve training gehad in medische zorg voor het lichaam zonder medicijnen of chirurgie.

Subluxaties worden veroorzaakt door 3 soorten stress

Voor ons vertegenwoordigt Chiropractie de manier waarop wij ons leven leiden; het is niet alleen een manier om van rugpijn af te komen. Wanneer u de resultaten van een Chiropractie-levensstijl ziet, niet alleen in uw eigen leven, maar ook in het leven van uw kinderen en familie, beseft u hoe belangrijk het is om voor u gezondheidspotentieel te zorgen. We begrijpen heel goed hoe Chiropractie de basis voedt van uw gezondheid.

Behandeling en genezing vindt plaats in 3 fases

Fase van intensieve behandeling met als doel de irritatie van de wervelkolom en het zenuwstelsel te verminderen door de wervelkolom te corrigeren. In het begin wordt u regelmatig behandeld om uw wervelkolom meer bewegingsvrijheid te geven. Dat doen we door middel van fysieke correctiemethoden aan de gewrichten en met gebruik van apparatuur zoals de decompressietafel en de ArthroStim. De ArthroStim geeft met korte impulsen zachte trillingen door aan het lichaam. Na enkele behandelingen, merkt u dat de pijn geleidelijk afneemt. Uw lichaam heeft echter wel de tijd nodig om zich aan te passen aan de nieuwe situatie.

De intensieve behandelingen in deze fase zijn bedoeld om uw wervelkolom te stabiliseren. In deze periode krijgen de zwakke delen van uw lichaam de tijd om te herstellen zodat de klachten kunnen verdwijnen. Door chiropractische correcties zal de wervelkolom zich gedurende een langere periode te stabiliseren.

De wervelkolom is gestabiliseerd en kan enige stress verwerken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het lichaam niet terugkeert naar de oude situatie. Pijnvrij zijn, wil niet zeggen dat klachten nooit meer terugkomen. We raden iedereen aan om de wervelkolom in conditie te houden met een
maandelijkse behandeling. Daar hebt u altijd plezier van!