Wat is gezondheid?

Gezondheid is als uw lichaam 100% van de tijd voor 100% functioneert.

Dit wil niet zeggen dat afwezigheid van klachten betekent dat u helemaal gezond bent. Er kunnen blokkades aanwezig zijn in de wervelkolom, zonder dat u dit merkt.

Bij rug- en nekklachten geeft het lichaam een duidelijk signaal dat er iets mis is. De pijn zorgt ervoor dat u naar een oplossing gaat zoeken waarbij de pijn afneemt. Ook klachten als slaapproblemen, verkoudheden en vermoeidheid kunnen enorm afnemen door een gecorrigeerde wervelkolom.

Iedereen heeft een aangeboren zelfgenezend vermogen. Uw eigen lichaam is de beste arts. Als er blokkades zijn wordt dit vermogen belemmerd. Als uw lichaam geen blokkades heeft, voelt u zich beter en geneest u sneller.

Voor we aan de slag gaan willen we natuurlijk eerst exact weten wat er aan de hand is. We willen de oorzaak vinden. Daarbij zoeken we net zolang tot we die gevonden hebben. Zo weten we precies wat ons te doen staat.

Samen met uw chiropractor neemt u de vragenlijst door die u vooraf hebt ingevuld.

Vervolgens krijgt u een uitgebreid onderzoek, waaronder diverse chiropractische, neurologische en orthopedische testen. Bovendien maken we een houdingscan. Zodra we de diagnose kunnen stellen, gaan we samen met u een behandelplan opstellen.

Chiropractie staat voor echte gezondheidszorg.

Het begon in 1895, toen D. D. Palmer, het gehoor van een patiënt herstelde door een aanpassing.

Sinds het begin heeft Chiropractie fundamenteel gerealiseerd dat de interactie van de wervelkolom en het centrale zenuwstelsel een vitaal onderdeel is van gezondheid en genezing.

Alle informatie, zowel inkomend als uitgaand, wordt doorgegeven aan het zenuwstelsel, dat zich in onze wervelkolom bevindt. Dus wanneer u het delicate zenuwstelsel beschadigt, beschadig u het vermogen van het lichaam om met zichzelf te communiceren.

In feite regelt het zenuwstelsel de functie van ELKE cel in uw lichaam. Uw zenuwstelsel bestaat uit je hersenen, ruggenmerg en miljoenen minuscule zenuwvezels en receptoren.