Uw zenuwstelsel bestuurt en controleert al uw lichaamsfuncties

senuwee fin
0
Seintjes van de zenuwen naar de hersenen en terug gaan met 273 kilometer per uur.

De hersenen sturen informatie terug naar het lichaam, via het zenuwstelsel, om het lichaam aan te doen passen naar zijn omgeving. Deze feedback-lus gebeurt feitelijk, op dit moment, in je lichaam, als reactie op temperatuur, visuele stimuli, geluiden, geuren, recent gegeten voedsel, lichaamsposities, vreemde indringers zoals bacteriën, virussen en vele andere omgevingsprikkels.

Deze feedback-lus wordt vaak de veiligheidsspeld-cyclus genoemd. Hoe succesvol je zenuwstelsel dit proces regelt, bepaalt je niveau van gezondheid.

Gezondheid kan worden gedefinieerd als het vermogen van het lichaam om zich succesvol aan te passen aan zijn omgeving zonder ziekten te ontwikkelen. De schedel beschermt je hersenen en de 24 bewegende ruggengraat, de wervels genoemd, beschermen je ruggenmerg. Veel factoren kunnen ervoor zorgen dat deze botten hun normale positie of beweging verliezen. Dit wordt een wervel subluxatie genoemd. Een wervel subluxatie kan leiden tot onderbrekingen in het zenuwstelsel en beïnvloedt de wijze waarop het lichaam met zichzelf communiceert.

Uw zenuwstelsel bestuurt en controleert al uw lichaamsfuncties.  Dit systeem regelt de functie van elke cel in je lichaam. Geweldig toch?

0
De hersenen zijn opgebouwd uit 86 miljard zenuwcellen en 1000 miljard gliacellen