We bieden fysiotherapie aan als onderdeel van onze multidisciplinaire aanpak voor het opbouwen van een gezonde levensstijl

FYSIOTHERAPIE IN GORINCHEM

DE BEHANDELING

De eerste behandeling:

Wat dient u tijdens uw eerste bezoek mee te nemen?

Indien na verwijzing van huisarts of specialist:

  • De verwijsbrief
  • Zorgverzekeringspas
  • Een geldig legitimatiebewijs
  • Een handdoek

Let op: u kunt tegenwoordig ook zonder verwijzing direct een afspraak maken met de fysiotherapeut in Gorinchem, Dordrecht of in Houten.

Stap 1: Intake/vraaggesprek

Tijdens de eerste behandeling vindt er een intakegesprek plaats. Dit is nodig voor uw fysiotherapeut om een zo volledig mogelijk beeld te vormen over uw lichamelijke gesteldheid, uw levenssituatie, uw klachten en hoe deze drie elkaar beïnvloeden.

Stap 2: Lichamelijk onderzoek

In navolging van dit vraaggesprek volgt meestal een lichamelijk onderzoek, hierbij vraagt de fysiotherapeut u mogelijk om bepaalde (pijn-provocerende) bewegingen uit te voeren. Ook zal de fysiotherapeut middels palpatie (het ‘aanvoelen’ van de pijnlijke locatie) en specifieke testen de klachten verder in kaart brengen.

Stap 3: Behandelplan

We vinden het van groot belang dat u zelf een goed inzicht ontwikkeld over uw klachtenbeeld, de fysiotherapeut zal dan ook uitgebreid aandacht besteden aan de uitkomst(en) van het vraaggesprek en lichamelijk onderzoek. Aarzel vooral niet om vragen te stellen als iets voor u niet helemaal duidelijk is. Vervolgens wordt in overleg met u een behandelplan uitgestippeld om aan de klachten te werken.

Chiropractie en fysiotherapie: een unieke combinatie

Om klachten goed te kunnen behandelen wordt bij Atlas Gezondheid Gorinchem, Atlas Gezondheid Houten en Atlas Gezondheid Dordrecht veelvuldig een gecombineerd behandeltraject uitgestippeld tussen de chiropractor en de fysiotherapeut. Deze twee disciplines hebben intern korte lijnen naar elkaar en proberen u maximaal te voorzien binnen het opgestelde behandelplan. Wij zijn van mening dat bepaalde mensen die naast chiropractie ook fysiotherapeutische behandelingen krijgen op een snellere en meer efficiënte wijze tot het gewenste resultaat komen. Onze fysiotherapeuten onderscheiden zich door een hands-on aanpak waarbij diverse neuromodulatie-, frictie- en massagetechnieken worden toegepast. Tegenwoordig wordt er steeds minder hands-on behandeld terwijl wij van mening zijn dat dit essentieel is als onderdeel van het individuele behandelplan. Tevens maakt de fysiotherapeut gebruik van andere fysiotherapeutische interventies als medical taping, interferentie, intersegmentale tractie, decompressietherapie en dit zal in de toekomst verder worden uitgebreid.

De hands-on aanpak wordt verder ondersteund door mobiliserende en spierkrachtversterkende oefeningen die u eventueel als huiswerk meekrijgt. Ook kan er gebruik gemaakt worden van de volledig uitgeruste revalidatieruimte.

De fysiotherapeut helpt ook met een stukje informatie en advisering betreft de klachten. Hierdoor krijgt u inzicht in welke factoren invloed hebben op uw herstel en wordt u actief betrokken in het herstelproces.

Fysiotherapie ook direct toegankelijk

Sinds januari 2006 heeft u geen verwijzing van een huisarts of specialist meer nodig om naar een fysiotherapeut te gaan. Bij klachten kunt u meteen een afspraak maken. Dat heeft voordelen. Zo komt u ‘direct’ bij de specialist in beweging terecht. Zodat u weer ‘direct’ kunt beginnen met werken aan uw herstel. Op basis van een screening oordeelt de fysiotherapeut, en in veel gevallen samen met de chiropractor, eerst of u met uw klachten bij ons aan het juiste adres bent, indien dit niet het geval is zal hij of zij u doorsturen naar de huisarts. Contact nu uw fysiotherapeut in Gorinchem, in Dordrecht of in Houten!

Atlas Gezondheid Dordrecht
Fysiotherapie in Dordrecht
Stationsplein 17
3311 JV Dordrecht
dordrecht@atlasgezondheid.nl
(078) 639 9777
Atlas Gezondheid Gorinchem
Fysiotherapie in Gorinchem
Marinus Spronklaan 45 B
4205 CG Gorinchem
gorinchem@atlasgezondheid.nl
(0183) 664 655
Atlas Gezondheid Houten
Fysiotherapie in Houten
Kruisboog 26
3994 AN Houten
houten@atlasgezondheid.nl
(030) 635 0275