fbpx

Ons team van zorgprofessionals staat klaar om direct met u aan de slag te gaan. Bij Atlas Gezondheid draait alles om op maat gemaakte zorg: screening en onderzoek, behandeling, begeleiding en training. Onze chiropractoren en fysiotherapeuten bieden een diversiteit aan specialisaties waaronder manuele therapie, dry needling, 4xT methode, medical taping en veel meer.

Salar  – Fysiotherapeut Dordrecht

Als fysiotherapeut in Dordrecht ligt mijn affiniteit bij de behandeling van aspecifieke lage rugpijn, nekpijn, (spannings)hoofdpijn, kniepijn, tennisellebogen , golfellebogen en vrijwel alle veelvoorkomende aandoeningen die in de fysiotherapie voorkomen. De nadruk ligt in mijn therapie op het reactiveren van de mensen met oefentherapie door de cliënten te laten ervaren dat bewegen en oefenen altijd heilzaam is.

Het behandeltraject begint meestal hands- on en eindigt vrijwel altijd hands-off in oefentherapie i.c.m. regelmatige onderhoudsbehandelingen.

Mijn motto luidt wel : “Oefening baart kunst”.

Prescilla  – Fysiotherapeut Gorinchem

Als fysiotherapeut in Gorinchem help ik mensen die klachten aan hun lichaam hebben door pijn in hun spieren of gewrichten, een verkeerde houding, een blessure of ziekte.

Tijdens mijn behandelingen gebruik ik verschillende technieken zoals mobilisatietechnieken, massagetechnieken, taping, training, fascia release technieken en adviseer ik u graag bij uw herstel. 

Mijn motto is: Luister naar het fluisteren van uw lichaam voordat het begint te schreeuwen.

Mirthe – Fysiotherapeut Houten

Vrij kunnen bewegen en dingen kunnen doen waar je van houdt, dit is voor mij erg belangrijk. 

Maar als het allemaal niet meer zo lekker loopt, waar begin je dan op je weg naar verbetering? Sinds 2014 ben ik fysiotherapeute en heb vele mensen geholpen hun doelen te behalen. 

De meeste ervaring heb ik met het behandelen van spier-, pees- en gewrichtsklachten. Dit zijn bijvoorbeeld rugpijn, schouderklachten en sportblessures. Maar ook hoofdpijn, kaakklachten, buikklachten, bekkenklachten en voetklachten vallen hier vaak onder. 

Veel en vrij kunnen bewegen, dit gun ik iedereen! Dus wanneer kan ik u helpen? 

WAT KUNNEN WIJ VOOR U BETEKENEN? 

Fysiotherapie is een behandelvorm die zich kenmerkt door de veelzijdigheid van verschillende behandeltechnieken voor het menselijk lichaam. De fysiotherapeuten van Atlas Gezondheid maken gebruik van technieken om de beweeglijkheid van de spieren en gewrichten te verbeteren. Deze behandelingen worden ondersteund door oefeningen die specifiek gericht zijn op de klacht, bij die persoon. De behandeling fysiotherapie zal plaatsvinden in een 1 op 1 contact. De fysiotherapeut kijkt naar de lichamelijke stoornissen, maar ook naar de psychosociale situatie waarin iemand zich bevindt en hoe dit invloed heeft op deze klachten. De fysiotherapeut overlegt en indien nodig, wordt er verwezen naar andere collega’s binnen de praktijk. Binnen Atlas Gezondheid is er een directe samenwerking tussen de fysiotherapeut en chiropractor. Vaak komen klachten voort vanuit de wervelkolom en soms is het noodzakelijk om dit door een chiropractor te laten corrigeren. De behandeling kan dan gecombineerd worden voor een optimaal behandelresultaat. Ook heeft de fysiotherapeut nauwe contacten met collega’s buiten de praktijk, om zo tot een optimaal behandelresultaat te komen

Onderzoek

Het onderzoek heeft als doel de oorzaak van de klacht te vinden en deze gericht te behandelen. De fysiotherapeut zal beginnen met een vraaggesprek (anamnese) en gaat daarna verder met het lichamelijk onderzoek.

Behandeling

De behandeling is erop gericht de oorzaak van het probleem op te lossen, zodat de klacht kan verminderen of verdwijnen. Hiervoor kan de fysiotherapeut meerdere behandeltechnieken gebruiken.

4xT is een behandelmethode dat zich richt op het effectief onderzoeken en behandelen van uiteenlopende klachten aan het bewegingsapparaat. Het concept is opgebouwd uit de zogenaamde 4 T’s: testen, tapen, triggeren en trainen. 

In beweging blijven of komen is een belangrijk onderdeel van de behandeling. Oefentherapie bestaat uit het adviseren en begeleiden middels functionele oefeningen die in het dagelijks leven toegepast kunnen worden. Aandachtspunten van oefentherapie zijn het verbeteren van de spierkracht, beweeglijkheid, evenwicht en houding.

Medical taping is een behandelmethode gericht op het ondersteunen van spieren middels elastische tape. Hierbij worden de spieren ondersteunt, zonder dat de beweeglijkheid beperkt wordt.

Massage is een behandelmethode bestaande uit diverse druktechnieken zoals intermitterend drukken, ritmische strijkbewegingen of dwarse fricties. De massagetechnieken worden vaak afwisselend in dezelfde behandeling toegepast en zijn allemaal gericht op het verbeteren van de bloedcirculatie en ontspannen van de spieren en het bindweefsel.

Een van de  gespecialiseerde techniek toegepast door de fysiotherapeuten bij ons in de praktijk is de cuppings methode. Cupping is een behandelmethode die gebruik maakt van een cup die met zuigkracht (vacuüm) op de huid wordt gezet om onderliggende (bind)weefsel te behandelen. Cupping draagt bij aan een betere bloedcirculatie vermindert daarmee de spierknopen en spanning in het lichaam.

Mobiliseren, vrij vertaald bewegen, is een veel toegepaste behandelmethode . Passief mobiliseren is het losmaken van geblokkeerde gewrichten. Actief mobiliseren is het losmaken van gewrichten en lichaamsdelen door actieve oefeningen. Mobiliseren is daarnaast de opbouw naar de volgende stap in het behandelproces, actieve oefentherapie.

Dry needling is een behandelmethode waarbij met een naaldje verdikkingen en ongeregeldheden in een spier worden aangeprikt. Als gevolg hiervan raken spierverhardingen en verkrampingen op een snelle en efficiënte manier langdurig ontspannen.

Oorzaak van de klacht

De oorzaak van de klacht kan verschillende oorzaken hebben, zoals een verhoogde spanning in de spieren of een bewegingsbeperking in de gewrichten. Hierdoor kan er pijn en een bewegingsbeperking ontstaan waardoor er uiteenlopende klachten kunnen ontstaan, zoals rugklachten, een tenniselleboog, spit of hoofdpijn. Door deze klachten kunnen er ontwijkende bewegingspatronen ontstaan waardoor er secundaire klachten ontstaan. Ook kunnen psychosociale factoren zoals thuissituatie, werk, stressvolle gebeurtenissen invloed hebben op de klacht. De fysiotherapeut houdt rekening met al deze factoren en zal de behandeling hierop afstemmen. Klik hier voor een uitgebreid overzicht met klachten waarvoor u terecht kunt bij de fysiotherapeut of neem direct contact op voor meer informatie.

Atlas Gezondheid Dordrecht
Fysiotherapie in Dordrecht
Stationsplein 17
3311 JV Dordrecht
dordrecht@atlasgezondheid.nl
(078) 639 9777
Atlas Gezondheid Gorinchem
Fysiotherapie in Gorinchem
Marinus Spronklaan 45 B
4205 CG Gorinchem
gorinchem@atlasgezondheid.nl
(0183) 664 655
Atlas Gezondheid Houten
Fysiotherapie in Houten
Kruisboog 26
3994 AN Houten
houten@atlasgezondheid.nl
(030) 635 0275